💢 Датата е 0️⃣1️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ г,
🕖 Час 19.00ч.,
💫 Мястото е THE STEPS – ул. Братя Миладинови 12.
📣 Заповядайте на откриването на грандиозна сборна изложба – „Великолепното изкуство“. Не просто изложба, а инсталация и специална изненада пърформанс, което е запазена марка за талантливата Мира. Експозицията включва платна на възпитаничката на Националната Художествена Академия – известната Мира Бъчварова.
Те са в техниката на масло и акрил в експериментален стил и са в четири теми:
✅ Абстрактно изкуство – „Няма ме“, ✅ Маслена техника – „Моя живот“,
✅ Акрил – „Мъжете и аз“,
✅ Африканска тема – живопис – „Гана“.
……………………………………………
ℹ️ Картините са рисувани в периода 2020-2022г.. Четката и платното на Мира се вдъхновяват от пътуванията й в Африка, Колумбия и Сицилия, от мъжката сила и аура, от паралелите между животни и хора, българската традиция и съвременния поглед към нея. Художничката подчертава формата на лицето и го деструктурира чрез цветове. Любима тема за нея са и конете, които са мост между земята и небето в митологията, а и в нейните картини. Често платната на Мира оживяват върху облекла по нейни специални и екстравагантни дизайнерски решения. С това тя доказва още веднъж, че изкуството е неизменна част от нас, като дори можем да облечем любимата си картина. Цветовете са разнообразни, ярки и крещящи.
Всички облекла и картини, които създава Мира са произведение на изкуството и носят послание и бунт. Художничката споделя: “Само изкуството – онова чистото, което излиза от мен е като брилянтна капка, която се излива върху платното.”– с което остава вярна на идеята си, че изкуството може да се види само с душата.
‼️ Изложбата в The Steps ще продължи в голямата зала до 04.11.22г., а в мецанина до 13.11.22г.
===============
🍀 За Мира Бъчварова
Мира Бъчварова е български художник, костюмограф , художник костюми – театър, кино, клипове, пърформър, инсталационен и графичен творец, естет и културтрегер, новатор в израза си, моден дизайнер – авангардист. Кариерата й се характеризира като страстна, дори с остър публичен дебат. Скандализира обществото с нетрадиционните си модни пърформънси и изложби, в които настоява да разкаже поетично за драмите на обществото. Винаги засяга горещи наболели теми, които завоалира зад воала на модата и изкуството. Участва във филмови продукции, театрални постановки и видеа като дизайнер костюми. Зад гърба ѝ са и редица благотворителни акции. Мира Бъчварова е член на Съюза на Българските художници. Завършила е Националната Художествена Академия „Николай Павлович”–София, специалност „Художествено и пространствено оформление” при проф. Лозанов, проф. Йонов 2000 г., Образователна-квалификационна степен – Магистър. Средното си образование завършва в Техникум по облекло и дизайн „Вела Благоева”, специалност “Технолог на облеклото”.Тази година Мира Бъчварова бе първият дизайнер, който представи на „catwalk“ подиумът на Fashion week, театрални костюми, с което успява да направи мост между изкуството на театъра и модата.
#art #exhibition #painting #софияарт #art #изложба #картини #mirabachvarova #thesteps #loveart
Съорганизатори : Мрежа за Женско Предприемачество “Бизнес на Високи Токчета”
https://clubvisokitokcheta.bg/
ПР – младата и талантлива – Ангелина Грозева

СВЪРЖИ СЕ С НАС

В момента екипът ни не е на разположение. Изпратете Вашето запитвание и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Изпращяне

©2024 МРЕЖА ЗА ЖЕНСКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО "БИЗНЕС НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА"

 Дамски Клуб "Бизнес на Високи Токчета"  и  Клуб "Младите Дами в Бизнеса"     

Вход за членове

    

Вашите детайли?

Create Account