На 24 юни 2023 г., от 17:00 часа, на входа на Морската градина във Варна ще се състои Първото по рода си Хоро на Високи Токчета с важна кауза – Борбата с насилието над жени.

Събитието, организирано от МЖП „Бизнес на Високи Токчета“, призовава участниците да се присъединят, за да застанем заедно срещу насилието над жените.

А ден преди хорото, на 23 юни 2023г. от 09:30ч в Морско Казино – Варна ще се проведе кръгла маса с дискусия по същата тема, с участници: Дами от Мрежа за Женско Предприемачество „Бизнес на Високи Токчета”, Димитричка Кънева РДСП – Варна, Анна Николова- управител на фондация „SOS – семейства в риск” и зам. Председател на Алианс за защина от домашното насилие, Биляна Павлова – Соросоптимист Интернешънъл клуб Варна, психолози и приятели

Дълго време насилието над жените се възприемеше като личен проблем, но в действителност то има широко обществено въздействие.

Датата 24-ти юни – Еньовден не е избрана случайно, а като символ на съединението и обновлението.

„Елате да тропнем на Висок Ток, за да подкрепим жените, да им дадем сила и кураж. От Жени към жени … Нека всички, заедно, обединени покажем смелостта и вътрешния си свят без страх. Събитието е част от инициативата „Горда съм българка“, която подкрепя редица благородни каузи и се стреми да запази и предаде българския дух, знанията и историята, да напомни на българките да се гордеят със своята родина и произход, като предаде това и на следващите поколения.“, споделят от Мрежата за Женско Предприемачество  „Бизнес на Високи Токчета „.

Организаторите изразяват благодарността си към община Варна и Клуба за Народни Танци „Моряците“ за техния принос и подкрепа.

“Радостни сме, че заедно сътворяваме чудеса!”, допълват инициаторите на емоционалната проява.

Насилието над жените е нарушение на основните права на човека и представлява сериозна форма на социално неравенство и дискриминация.

Борбата срещу насилието над жените е изключително важно за изграждането на равноправно и справедливо общество. Това изисква съвместни усилия на институции, обществени организации и самото общество, за да се предотврати насилието, да се осигури подкрепа за жертвите и да се променят неблагоприятните норми и стереотипи, които го подкрепят.

Само чрез активна борба и осъзнато отричане на насилието срещу жените можем да създадем по-справедливо и безопасно общество за всички.

СВЪРЖИ СЕ С НАС

В момента екипът ни не е на разположение. Изпратете Вашето запитвание и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Изпращяне

©2023 МРЕЖА ЗА ЖЕНСКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО "БИЗНЕС НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА"

 Дамски Клуб "Бизнес на Високи Токчета"  и  Клуб "Младите Дами в Бизнеса"     

Вход за членове

    

Вашите детайли?

Create Account