В ежедневието на всяка бизнес дама ѝ се налага да води постоянна имейл кореспонденция по различни поводи. Но много често в писането вършим други задачи или водим разговор, което отнема вниманието ни и правим грешки. А всяка неточност, особено в имейлите, може да коства много на имиджа и бизнеса, които градим. В такива ситуации няма как да не сте си мечтали просто да натиснете бутона „back“ и да поправите грешката си преди някой да я е видял. Днес искаме да ви покажем един лесен трик, който открихме. Той се знае и използва от много малко потребители на най-известната и безплатна електронна поща- Gmail.

“Undo send“ е функцията, която ще ви спаси от това да пишете извинителен имейл или да препращате информация на ново. Проста настройка към вече съществуващия ви акаунт ще ви даде да заложите таймер, в който ще можете да отмените изпращането на съобщението при нужда. А ето и как точно става:

1.След отваряне на пощата ви натиснете иконата за настройки и от падащото меню изберете Settings (Настройки).

2. След като сте в настройките, в първата графа GENERAL, която ви излиза намирате UNDO SEND и отбелязвате с тикче Enable Undo Send, когато активирате опцията ще ви даде да изберете таймер в секунди, в които може да върнете грешно съобщение.

 

3. След като сте извършили промените натиснете най-долу на прозореца Save Changes (Запази промените) и сте готови.

4. След като сте готови, може да го изпробвате, за да знаете как работи. След изпращане на съобщение в жълтия прозорец, който ви се появява винаги, ще има нова оприя UNDO, която спрямо заложения времеви интервал от вас, ще седи на разположение. При нужда цъкнете бутона UNDO и съобщението ви ще се отвори отново, готово за коригиране и без да е получено в грешен вариант. След наложените промени може да го изпратите по стандартния начин.

Дано тази много удобна, но не толкова популярна функция, ви помогне в ежедневните задачи на работа. Важно е да знаете, че функциите на Google, както и в пощата им Gmail, постоянно подлежат на промени.Така че е прибягвайте до Undo Send само в много наложителни случаи, за да не останете разочаровани. Стремете се към съвършенство, за да сте сигурни в себе си. Успех!

СВЪРЖИ СЕ С НАС

В момента екипът ни не е на разположение. Изпратете Вашето запитвание и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Изпращяне

©2019 Дамски клуб "Бизнес на високи токчета"        Design  Pro-FIT Business Consult Ltd. 

Вход за членове

    

Вашите детайли?

Create Account